O nas

Gospodarstwo ekologiczne Sątyrz


Gospodarstwo równoważy w swojej ekologicznej produkcji hodowlę zwierząt i uprawę roślin. Spotkacie tu owcę wrzosówkę, merynosa, mieszańce, krowy, kury, świnie, a nawet strusia.

Warzywa sprzedajemy w postaci kiszonek, zakwasów, ale oferujemy je również w wersji świeżej. Wszystkie produkty znajdziecie tutaj

Nasze warzywa pochodzą z uprawy ekologicznej. Aby więc nie zatracać ich właściwości prozdrowotnych, przetwory z nich pozyskiwane nie są poddawane pasteryzacji.

Kisimy w beczkach i szklanych słojach w sposób tradycyjny, przy użyciu solanki kołobrzeskiej. Jest to solanka źródlana odkryta w XII wieku w Kołobrzegu. Ma ona stałe zasolenie i bogata jest w mnóstwo mikroelementów. Dzięki właściwościom prozdrowotnym, stosuje się ją w leczeniu uzdrowiskowym.

Daj się zaprosić w podróż po smakach Sątyrza i przekonaj się, że to miejsce dla zakochanych w naturze.

Certyfikat dziedzictwa kulinarnego


Nasze gospodarstwo dysponuje Certyfikatem Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego i promuje województwo zachodniopomorskie, jako miejsce świadomej i nowoczesnej działalności rolniczej